1 #ប៉ារ៉ាសិត 1 #ម្ហូបកំចាត់ប៉ារ៉ាសិត 1 ក្រពះ 1 ក្រពេញប្រូស្តាត 1 គ្រួស 1 ចង្កេះ 5 ចំណេះដឹងទូទៅ 1 ជំងឺបេះដូង 1 ជំងឺអាឡែហ្ស៊ី 1 ជម្ងឺក្អកខេះៗ 1 ជម្ងឺខ្វះឈាមក្រហម 1 ជាតិពុល 2 ជាតិស្កក្នុងឈាម 1 ជាតិអាស៊ីតអ៊ុយរិច 1 ឈឺខ្នង 1 ឈឺធ្មេញប្រើស្លឹកម្លូ 1 ឈឺសន្លាក់ដៃជើង 1 ដោះ 1 តម្រងរោម 1 ត្រប់ស្រួយ 1 ត្រួយស្វាយ 2 ថ្លើម 1 ទឹកដូងនិងគ្រោះថ្នាក់ 1 ទឹកនោមផ្អែម 1 បូសពិស 1 ប្រឆាំងជំងឺមហារីក 1 ប្រដាប់ភេទ 1 ប្រទៀលកន្ទុយក្រពើ 1 ប្រមាត់ 1 ផ្លែទៀប 1 ពពាយ 2 ពោះវៀន 1 ព្យាបាលជម្ងឺគាំងបេះដូង 1 ភ្នែក 1 មហារីក 1 មុនជាំ 1 មេរោគក្រពះ 1 រមៀតនឹងការព្យាបាល 1 វីធីសាស្រ្ត 1 វីធីសាស្រ្តធម្មជាតិ 1 វីធីសាស្រ្តព្យាបាលធម្មជាតិ 1 សត្វល្អិត 1 សំរងខ្លាញ់ក្បាលពោះ 1 សាច់ដុំ 13 សុខភាព 1 សុខភាពបន្តពូជ 1 សុខភាពមាតា 1 សូម​ប្រយ័ត្ន 1 សួត 1 ស្រកទំងន់ 1 ស្លឹក​ម្លូ​ 1 ឬសដូងបាត 23 ឱសថធម្មជាតិ 1 ឲ្យល្បែកមុខម៉ដ្ឋរលោង

បើសិនជាផឹកទឹកដូង តាមរបៀបនេះនឹងស្លាប់ភ្លាមៗដោយមិនដឹងខ្លួន

ទឹកដូងវាមានសាធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ណាស់ ហើយបើសិនជាអ្នកផឹកវាច្រើនហួសប្រមាណនោះវានឹងបណ្តាលអោយអ្នកមានគ្រោះថ្នាក់។

ជាក់ស្តែងលោកវេជ្ជៈបណ្ឌិត ចាស្ទីន ហាគីមៀន រួមនិងសហការីរបស់លោក នៅនាយកដ្ឋានផ្នែកបេះដូង នៅមន្ទីរពេទ្យ Queen នៅសហរដ្ឋអាមេរិក បានចេញផ្សាយនូវសៀវភៅមួយក្បាលដែលមានចំណងជើងថា “ការស្លាប់ដោយសាការផឹកទឹកដូង” ។

នៅក្នុងសៀវភៅនេះ គឺបាននិយាយពីបុរសវ័យ 42 ឆ្នាំម្នាក់បានស្លាប់ដោយសារតែមានបរិមាណនៃប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងរាងកាយច្រើនហួសប្រមាណ ដែលវាបណ្តាលអោយបុរសអ្នកជម្ងឺរួមនេះ មានជម្ងឺបេះដូង ក្រោយពីផឹកទឹកដូងច្រើនហួសកម្រិត។បុរសរងគ្រោះបានផឹកទឹកដូងអស់ចំនួន 325 មីលីលីត្រ ក្នុងអំឡុងពេលលេងកីឡា ហើយភ្លាមនោះគាត់ស្រាប់តែឈឺក្បាល ហើយបាត់បង់ស្មារតីតែម្តង។នៅពេលបញ្ជូនទៅមន្ទីរពេទ្យភ្លាមនិងមានអត្រាបេះដូងនិងសម្ពាធឈាម បានធ្លាក់ចុះទាបគួរអោយកត់សម្គាល់ ហើយរាងកាយចាប់ផ្តើមក្តៅ និងមានអាការៈវង្វេងវង្វាន់ទៀតផង។បុរសម្នាក់នេះបានធូរស្រាលឡើងវិញ នៅរយៈពេល ពីបីថ្ងៃក្រោយមក។


បើសិនជាយើងកាន់តែនិយាយទៅវាចេះតែវែង គឺថា ចំពោះមូលហេតុដែលធ្វើអោយអ្នកឡើងកម្រិតប៉ូតាស្យូមគឺអាចបណ្តាលមកពីបញ្ហាមួយចំនួនផងដែរ ដូចជា៖ ដោយសារអ្នកមានជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម,មានរបួសឬ មានជម្ងឺស្ត្រេស,មានជំងឺតម្រងនោម និង ការប្រើប្រាស់អង់ទីប្យូទិច ជាដើម។

សារធាតុHyperkalemia ដែលវាមានកំហាប់ប៉ូតាស្យូមច្រើននេះ ត្រូវបានគេជឿថា មូលហេតុនៃជម្ងឺបេះដូង ។ បើសិនជានៅក្នុងរាងកាយរបស់យើង មានកម្រិតសារធាតុមួយនេះច្រើនពេកនោះវានឹងធ្វើអោយបេះដូងគាំងលែងដើរ ហើយនៅទីបំផុតអ្នកនឹងស្លាប់ជាមិនខានឡើយ។


ជារៀងរាល់ថ្ងៃរាងកាយរបស់មនុស្សពេញវ័យ ត្រូវការសារធាតុប៉ូតាស្យូម ដែលបានកំណត់ដោយវិទ្យាស្ថានវេជ្ជៈសាស្ត្រគឺ ចំនួន  4700 មីលីក្រាម ។

ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ទឹកដូងវាគឺមានប្រយោជន៏ផងដែរ ដែលវាអាចជួយកាត់បន្ថយការខ្សោះជាតិទឹកនៅក្នុងរាងកាយ , ជួយសារពាង្គកាយអោយស្រូបនូវសារធាតុបំប៉នដែលសំខាន់ៗ ដូចជា សារធាតុរ៉ែ, វីតាមីន ជាដើម។

ជុំវិញករណីមួយនេះអ្នកគួរតែញ៉ាំទឹកដូងតាមការគួរអោយមិនត្រូវញ៉ាំវាច្រើនពេកនោះទេ ព្រោះវានឹងធ្វើអោយអ្នកចូលពេទ្យដូចអ្នកជម្ងឺដូចដែលបានរៀបរាប់ខាងលើនេះ៕

ប្រភព: familylifegoals.com
==

[facebook][blogger]

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.